onsdag den 22. april 2009

Microsoft Windows TDi 108HK med fynsk dialekt

Hvorfor er det lige - at når du skal have anbefalet et program eller have lidt hjælp til din PC - så bliver du krydsforhørt om din Windows version.

Der er skam en god grund til krydsforhøret: Windows er ikke bare Windows.

Windows findes i mange hovedudgaver - f.eks XP og Vista - men derudover findes hovedudgaven i forskellige versioner. Windows XP kan blandt andet fåes i en Home og en Professional version.

Windows versionen kan derudover have en eller flere servicepakker installeret. En servicepakke er en større opdatering af styresystemet.

Servicepakkerne bliver, som regel, automatisk installeret via Windows Update. Så selv om du oprindeligt startede med en Windows XP Home SP1 DK - kan du nu have en Windows XP Home SP2 DK.

- jamen, jeg skal jo bare have anbefalet et program...

Et program er ofte skrevet til en bestemt Windowsversion og kan, som udgangspunkt, ikke køres på en ældre version af Windows.

F.eks hvis et programs mindstekrav til styresystemet er Windows XP SP2 - kan programmet ikke afvikles på Windows XP med SP1.

Det kan også være at en bestemt funktion eller et program som du savner, allerede er blevet automatisk tilføjet via en servicepakke, eller at du selv kan tilføje funktionen ved at hente en servicepakke/program via Windows Update.

- jamen, jeg vil bare have hjælp til at ændre en indstilling...

Hvor, hvordan og om det overhoved er muligt at ændre en bestemt indstilling - kan også variere alt efter hvilken Windows version der er installeret.

Nogle indstillinger vedr. hardware og software kan nemt ændres i nogle Windows versioner, mens i andre udgaver er det mere vanskeligt og der skal måske downloades et hjælpeprogram til at lave ændringen.

Kort sagt: Hvis du kender din Windows version - så får du den bedste vejledning.

Windows versionen kan du se ved at højreklikke på ikonet "Denne Computer" på skrivebordet og vælge "Egenskaber"