torsdag den 2. april 2009

Windowstip: Hurtig Start værktøjslinjen

Windowstip: Hvis du åbner alle dine programmer via START menuen - så har du nok ikke opdaget Hurtig Start menuen.

Hurtig Start værktøjslinjen er den lille menu der sidder til højre for START/Windows knappen i din proceslinje. I menuen kan du placere genveje til din mest brugte programmer - så slipper du for rode rundt i START menuen efter det samme program igen og igen.

Har du ikke en Hurtig Start menu på proceslinjen - så højreklik på et tomt sted i proceslinjen og vælg "Hurtig start" i menuen "Værktøjslinjer".

Du kan tilføje genveje til menuen ved at bruge musen til at trække program-ikoner, fra dit skrivebord eller programmenu, og derefter slippe ikonerne i værktøjslinjen.

TIP: Hold [CTRL] tasten nede - mens du slipper ikonet - så opretter du en ny kopi af genvejen og den "gamle" genvej er stadigvæk på skrivebordet/menuen.

For at slette en genvej i Hurtig Start - højreklikker du på ikonet og vælger "Slet". Du kan også trække en genvej ud på skrivebordet eller program menuen.

Du kan ændre bredden på værktøjslinjen ved at trække i kanten af menuen med musen. Du skal dog måske først låse proceslinjen op - højreklik på et tomt sted i proceslinjen og fravælg "Lås proceslinjen".